مهرمیهن | رسانه ی فرهنگ ایران

بازار تبريز جهاني شد

خبرگزاري ميراث فرهنگي- گردشگري ـ ميترا اسدنيا ـ كميته ميراث جهاني در نشست اخير خود در برزيل مجموعه بازار تاريخي تبريز را در فهرست ميراث جهاني يونسكو ثبت كرد.
به گزارش يونسكو بازار و مجموعه تاريخي تبريز در شمار هفت اثر جديدي است كه كميته ميراث جهاني در نشست اخير خود آن را واجد شرايط براي ثبت در فهرست ميراث جهاني دانست.
طبق همين گزارش بازار و مجموعه تبريز به دلايل تاريخي و نقش وجايگاه مهم آن در تبادلات اقتصادي جهان از دوران باستان و نيز به دليل اهميت فوق العاده آن در جاده تاريخي ابريشم واجد شرايط ثبت در فهرست جهاني شناخته شده است.
همچنين از نظر معماري بناها و ساختار آجري آن و فضاهاي داخلي آن كه براي كاربري هاي متعدد و متفاوتي احداث شده بنايي منحصر به فرد معرفي شده است.
بازارتبريز و الحاقات آن به ويژه در قرن 13 ميلادي و به ويژه هنگامي كه تبريز در استان آذربايجان شرقي پايتخت سلاطين صفوي شد از رونق و شهرت بسيار بيشتري برخوردار بوده است.
بازار تبريز اگرچه در قرن شانزدهم ميلادي جايگاه خود را به عنوان پايتختي ايران از دست داد اما هنوز اهميت خود را به عنوان يك قطب تجاري تا پايان قرن هجدهم ميلادي و همزمان با توسعه قدرت عثمانيان در كشور تركيه حفظ كرده بود.
بازار تبريز هم اكنون نيز يكي از كامل ترين مجموعه هاي سيستم سنتي تجارت و فرهنگ در ايران محسوب مي شود.
تراب محمدي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي ضمن تائيد ثبت بازار تبريز در فهرست مبراث جهاني به CHN گفت: با توجه به پرونده كامل تهيه شده براي مجموعه بازار، ثبت آن كاملا پيش‌بيني مي‌شد.
محمدي در ادامه با بيان اينكه توجه به ويژگي‌هاي منحصر به فرد بازار تبريز ضرورت دارد، اظهار داشت: وجود اصناف مختلف در رشته‌هاي متفاوت، تيمچه‌ها و سراهاي متعدد و قدمت فراوان اين بازار مي‌تواند با ثبت جهاني در زمره اماكن تاريخي يونسكو به محلي براي بازديد ميليون‌ها گردشگر تبديل شود. در صورت جهاني شدن بازار تبريز، بازاريان و شهروندان تبريزي و ساير هموطنان از مزاياي اطلاع‌رساني در مورد اين سازه در گستره جهاني بهره‌مند مي‌شوند و با جهاني شدن اين سازه فرهنگي، تاريخي و اقتصادي، نام بازار تبريز در ليست اماكن تاريخي جهان ثبت مي‌شود كه امر خود در جذب گردشگر به ويژه گردشگر خارجي نقش فراواني دارد.
به گفته رئيس سازمان ميراث آذربايجان شرقي، در اين مجموعه بيش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مكان كامل و جامعي براي هر نوع فعاليتي تبديل كرده است. وجود 23 كاروانسرا، 22 دالان، 20 تيمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو يخچال و يك زورخانه در اين مجموعه نشان از اهميت بازار تاريخي تبريز براي ساكنان شهر و فعالان در اين مجموعه دارد.
وي با بيان اين مطلب كه اهميت بازار در زندگي مردم قديم تا حدي بوده كه چهار دروازه از دروازه‌هاي شهر تبريز در محدوده بازار بودند، اظهار داشت: درب نوبر، درب خيابان، درب سرخاب و درب باغميشه كه از دروازه‌هاي مهم شهر بودند به دليل اتصال اين مجموعه با شاهراه ارتباطي ابريشم، در بازار قرار داشتند.

نوشتن دیدگاه


دستاوردهای هموندان ما

بارگذاری
شما هم می توانید دستاوردهای خود در زمینه ی فرهنگ ایران را برای نمایش در پهرست بالا از اینجا بفرستید.
 

گزینش نام برای فرزند

 

نگاره های کمیاب و دیدنی

XML